Η Σταματίνα Πασσαλίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της στο πειραματικό σχολείο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εισήχθη πρώτη στην Οδοντιατρική ΣΣΑΣ Θεσσαλονίκης όπου αποφοίτησε το 2007 ως σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού.

Υπηρέτησε ως οδοντίατρος σε πληθώρα υγειονομικών υπηρεσιών μέχρι την εισαγωγή της στο τριετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ενδοδοντίας του Πανεπιστημίου της Γάνδης στο Βέλγιο (2011-2014). Η μεταπτυχιακή διπλωματικής της εργασία με τίτλο « Debris Removal from the Mesial Root System of Mandibular Molars with Laser Activated Irrigation », δημοσιεύθηκε στο Journal of Endodontics.

Παράλληλα με τις μεταπτυχιακές της σπουδές εργάστηκε σε μεγάλες κλινικές της Αμβέρσας και των Βρυξελλών, ασκώντας όλο το φάσμα της οδοντιατρικής αλλά με ιδιαίτερη έμφαση στις ενδοδοντικές θεραπείες. Με την επιστροφή της στην Αθήνα συνέχιζε να εργάζεται σε κλινικές του Λουξεμβούργου και του Βελγίου αλλά και της Ελλάδας πλέον αποκλειστικά ως ενδοδοντολόγος.

Σήμερα προΐσταται του Ενδοδοντολογικού τμήματος του Οδοντιατρικού Κέντρου του Πολεμικού Ναυτικού και έχει ιδρύσει το εξειδικευμένο ενδοδοντολογικό κέντρο Endo House Athens. Έχει δημοσιεύσει πληθώρα άρθρων σε έγκριτα περιοδικά της Ελλάδας και του εξωτερικού.